Het bouwen en ontwerpen van een webshop is een vak. Het is vergelijkbaar  met het opzetten van een fysieke winkel. Alles moet aantrekkelijk worden uitgestald, al is het dan digitaal. Het bouwen van een webshop is dan ook een tijdrovende klus. En wanneer de site klaar is start de promotie. Zonder een goede basis is succes uitgesloten, zeker nu er steeds meer goede webwinkels komen.

Bij het ontwerpen en bouwen van een webshop dient u rekening te houden met je gebruiker. We noemen hieronder een aantal punten waar het geregeld mis gaat.

1 Geen rekening houden met mobiel gebruik
Het gebruik van mobiel neemt steeds meer toe. Houder  rekening mee dat de webshop geschikt is voor de smartphone. Dat kan door te ontwikkelen volgens het responsive design principe. Geen aparte mobiele site maar een site die zich aanpast aan de schermgrootte. Meer dan 50% van het bezoek is inmiddels via de smartphone.

2 Het afrekenen en de stappen zijn te ingewikkeld
Hoe minder stappen hoe beter. Bestellen in maximaal 3 stappen. Geen ingewikkelde formulieren maar een heldere uitleg zorgen voor een betere betaalafhandeling. Vraag alleen de informatie die nodig is en zorg voor een automatische login. Maak in ieder geval gebruik van het betaalsysteem dat voor iedereen vertrouwd is: iDeal. Maak eventueel gebruik van een goede payment provider als Mollie.

3 Te weinig of te kleine afbeeldingen
Een webshop moet het hebben van foto’s en mooie afbeeldingen. Een klant kan het product niet vastpakken. Daardoor is het beeldmateriaal nog belangrijker. De beelden moeten van een goede kwaliteit zijn en tevens snel laden. Goede beelden vertellen en verleiden. Om goed te concurreren tegen de grote bedrijven kan je heel goed gebruik maken van unieke en meer onderscheidend beeldmateriaal.

4 Te ingewikkelde site
Zorg dat de site helder en eenvoudig in gebruik is. Geen ingewikkelde layouts. Het is ook niet nodig dat je je met het ontwerp wilt onderscheiden in creativiteit. Net als een fysieke winkel verwachten we zaken op een vertrouwde plek te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de pashokjes, kassa, ingang en aanbiedingen. Bij veel winkels zijn deze op een vertrouwde plek te vinden. Denk meer als je gebruiker en niet als verkoper. Verander van ‘doing digital’ naar ‘being digital’. Bij elk detail.

5 De lettertypes zijn niet leesbaar en te klein
Leesbaarheid van teksten helpen bij een hogere conversie. De teksten dienen helder en leesbaar te zijn. Te kleine letters zijn niet gebruikersvriendelijk. Houd rekening met de resoluties van de huidige beeldschermen. Deze worden steeds hoger waardoor je lettertypes steeds groter dienen te worden.

Wil je meer weten over waar je allemaal rekening mee moet houden bij het starten en bouwen van een webshop. Of zoek je direct hulp of advies? Neem gerust contact met mij op.