Al meer dan 18 jaar geniet ik van mijn aankoop. De HD 600 hoofdtelefoon van Sennheiser. Op dat moment was het wel een dure aankoop maar ik kan inmiddels vaststellen dat het de beste aankoop was voor een koptelefoon. Een hoge geluidskwaliteit en optimale comfort. Maar niet alleen het geluid is genieten.

Door het intensieve gebruik was de kabel al een keer gebroken en een aantal jaren later waren de kussens en het schuim van de hoofdsteun versleten. Maar niet getreurd.

De Senneheiser koptelefoon is zo goed gemaakt dat ik alle onderdelen eenvoudig online kon bestellen en daarna vervangen. Zelfs na 18 jaar dat ik de telefoon heb aangeschaft zijn de onderdelen nog steeds eenvoudig te vinden. Dat zegt wel iets over de hoofdtelefoon en de kwaliteit. Dit is pas duurzaam.

De koptelefoon is overigens nog steeds te koop. Dus wanneer je een goede koptelefoon voor thuis zoekt, en je hebt wat budget, ga voor deze Sennheiser.