Lange bezorgtijden van webshops met leveringen vanuit China

Het is veel hard werkende kleine ondernemers een doorn in het oog: Chinese webshops of webwinkels die gebruik van dropshipping en daardoor producten voor een spotprijsje verkopen en ook nog eens gratis verzenden naar Nederland. Een slechte zaak, want daar kan een nederlandse ondernemer amper tegenop boksen. Deze producten voldoen daarbij niet altijd aan de Europese veiligheidseisen en benodigde keurmerken. Oneerlijke concurrentie dus.

Daarnaast is het op lange termijn schadelijk voor de economie en tevens niet goed voor het milieu omdat elk product afzonderlijk getransporteerd moet worden. Dat kost onnodig veel energie. Wie betaalt uiteindelijk de rekening?

De webshops leveren, onder de noemer van het besparen op opslag- transport- en verpakkingskosten en het verkopen tegen een eerlijke prijs, direct via de leverancier uit het buitenland.

Deze webshops omzeilen tevens de btw- en importheffingen. Dit kan, omdat ze over pakketten met een waarde van minder dan 22 euro zijn vrijgesteld van deze belastingen. Het gevolg is dat er op het pakje wordt gezet dat de order goedkoper was dan dit bedrag, zelfs als dit helemaal niet het geval is.

Het is helaas niet altijd even duidelijk waar je je product koopt en waar vandaan je bestelling verzonden wordt. Om te zorgen dat het duidelijk is welke webshops gebruik maken van dopshipping, vanuit bijvoorbeeld China, hebben we een lijst samengesteld.

Help mee en zorg voor een gezonde concurrentie en duurzame toekomst. Heb je een voorstel voor een shop? Geef een reactie of meld deze webwinkel bij ons aan. Ben je het niet eens met een vermelding in de lijst? Geef ons dat door met een toelichting waarom.

Bekijk het overzicht met de webshops die werken via dropshipping.