Het is bijna niet voor te stellen hoe extreem rijk Amazon baas Jeff Bezos inmiddels is geworden. En hoe hij met de dag rijker en rijker wordt. Maar wie maken hem rijker?

Om een goed beeld te krijgen van zijn rijkdom kan je deze grafiek bekijken. Scroll door tot het einde, het is zeer verhelderend. Of uitgedrukt in een hoeveelheid rijstkorrels.

Elke andere ondernemer kan opdoeken wanneer Amazon de markt verpest. Met altijd lagere prijzen, die ook nog eens automatisch verzameld worden, is het voor iedere andere partij onmogelijk om een goed en gezond bedrijf te runnen.

Consumenten zullen het negatieve effect van Amazon niet altijd inzien en voor de laagste prijs gaan. Ook al heeft dat invloed op de eigen leefomgeving en in de toekomst zelfs hun baan. Waarom zou je het ergens anders kopen wanneer het bij Amazon goedkoper is? Om nog maar te zwijgen over Alibaba.

Door bij een Nederlands bedrijf je bestellingen te plaatsen zorg je direct voor een gezonde economie en help je mee aan de lokale werkgelegenheid. Daarnaast zorg je indirect voor het kunnen bouwen aan goed onderwijs, zorg, wonen, natuur en nog veel meer. Want zonder deze Nederlandse bedrijven is het niet mogelijk te investeren in een mooie leefomgeving.

Amazon en Alibaba zullen je daar niet bij helpen. Die slokken het geld op, betalen bijna geen belasting, zijn slecht voor het personeel en zullen robotisering steeds verder doorvoeren. Daarbij heeft Amazon veel macht over diverse online diensten waarmee ze de lage productprijzen financieren.

Help mee en koop bij Nederlandse bedrijven. Online of in de winkelstraat.