Op de site van Omroep Zeeland is te lezen dat de raadsleden moeite hebben met het gebruik van de Windows-tablets. Deze tablets zouden het gebruik van papier drastisch moeten verlagen. Een goed streven in een duurzame ontwikkeling.

Het probleem blijkt onder andere te liggen bij de duur van de batterij tijdens de vergaderingen. Op zich een mooie reden om deze vergaderingen gelijk korter te maken. Daarbij zou het aanpassen van stukken en het maken van aantekeningen volgens de Statenleden omslachtig werken. Wellicht helpt een draadloos toetsenbord bij het gebruik.

Dat tablets in opmars zijn is niet zo verwonderlijk. Er zijn veel mooie Apps beschikbaar die inmiddels niet meer onderdoen voor programma’s op een ‘gewone’ laptop. Daarbij zijn de tablets eenvoudig in gebruik (een kind van drie kan al aan de slag), zijn makkelijk mee te nemen en de installaties gaan bijna vanzelf.
Met name de iPad heeft een grote voorsprong op de rest. Wanneer je eenmaal geroken hebt aan een iPad wil je niets anders meer. Eigenlijk triest voor de concurrentie en minder goed voor de marktwerking.

Overigens is niet iedere raadslid ontevreden. Een deel van deze raadsleden hadden gekozen voor de iPad van Apple. Helaas alleen zonder ondersteuning van de systeembeheerders. Die zouden juist meer profeit kunnen hebben van deze verandering. Scheelt een hoop extra werk.

Meer info op:
www.omroepzeeland.nl