Het optimaliseren van een site is maar een klein stukje van het verbeteren van de online aanwezigheid. De kunst is om interessant te zijn voor je klant. Een product of dienst kan zich het beste onderscheiden door te zoeken naar iets unieks. Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van de concurrent? Betrek eventueel iemand van buiten de organisatie om je identiteit te vinden. Ook wel het DNA van het bedrijf genoemd. Door het unieke onderdeel te vinden zal je merken dat het verkopen een stuk eenvoudiger gaat.

Wees alert op veranderingen in de markt en houd je doelgroep goed in de gaten. Pas je strategie aan aan nieuwe ontwikkelingen. Je product is nooit klaar. Zeker in deze tijd zal je moeten zorgen je niet stil blijft zitten. Innovatie is de nieuwe manier van creatie.

Zorg dat je verhaal online klopt en past bij het betreffende communicatiekanaal. Een goed en eerlijk verhaal versterkt je imago. Zorg dat het verhaal op alle media dezelfde taal spreekt. Gebruik bij de tekst veel en kwalitatief goed beeldmateriaal. Aan de hand van het DNA van het bedrijf en het verhaal dat je wilt vertellen kan je passend beeldmateriaal zoeken. Maak een archief van deze beelden.

Betrek je klant bij het ontwikkelen van je product. De wensen van de klant geven je veel informatie. Luisteren valt niet altijd mee maar wanneer je jezelf openstelt ontvang je vanzelf waardevolle informatie. Door samen met de klant te zoeken naar het unieke en onderscheidend vermogen kan je zorgen dat je klant je product of dienst kan vinden en vooral zal afnemen. Social Media geeft je de mogelijkheden om contact te zoeken met je klant. Probeer te zoeken naar het juiste kanaal en neem de tijd voor het antwoorden van vragen.

Stel vooraf  de volgende vragen:

  1. Waar is mijn klant naar op zoek?
  2. Wat heb ik mijn klant te bieden?

Het mooie van internet is dat je zelf kunt zoeken naar de ontwikkelingen en trends en kunt zien hoe je concurrent het aanpakt. Google is een uitkomst wanneer je weet hoe je deze tools kunt gebruiken. Plan voldoende tijd en controleer jezelf elke keer opnieuw. Online vindbaarheid kost tijd en een innovatieve aanpak.