Mooi om te zien dat een gedrukte folder het nog steeds goed doet tegenover een digitale folder. apieren folders lijken meer invloed te hebben op de emotie. Vrijwel heel Nederland leest folders. En dat niet alleen: ruim 80% doet er ook iets mee. Die gaat doelgericht naar een bepaalde winkel óf koopt iets wat in een folder stond.

Een folder wérkt. Zowel digitaal als – vooral – op papier. Supermarkten, warenhuizen en andere retailers plukken daar al jaren de vruchten van. De NOM Folder Monitor 2014 laat – onafhankelijk en objectief – zien dat ook andere branches er hun voordeel mee kunnen doen.

Gemiddeld wordt aan het lezen van folders (papier en digitaal samen) zeventien minuten per week besteed. Bijna twee derde overweegt hierdoor een aankoop. Anderen kopen regelmatig een aanbieding uit de folders.

Voor bijna driekwart van de Nederlanders zijn folders vooral handig en informatief. Voor veertig procent bepalen folders zelfs hun boodschappenlijstje. Met name de avond is een favoriet moment om de folders erbij te pakken.

Mooie infographic op de site van de folder monitor.