Online marketing verandert in een rap tempo. Door alle mogelijkheden en nieuwe online tools is het zonder de juiste kennis lastig te bepalen welke media gebruikt kunnen worden.
De marketeer van de toekomst is dan ook steeds meer een allrounder. Iemand met kennis van alle tools en een verpersoonlijking van het merk. Of het nu gaat om productontwikkeling, sales of communicatie, de nieuwe marketeer heeft er mee te maken.

Het leuke van deze verandering is de totale betrokkenheid met een merk. Zowel het ontwikkelen van een nieuw product als het in de markt zetten en verbeteren. Direct in contact met de klant en de opdrachtgever. Een nieuwe manier waar veel bedrijven aan zullen moeten geloven. Innoveren is het creëren van kansen. De aandacht die je aan een klant geeft is de sleutel tot het succes. Luisteren en vertalen van de wensen.
De nieuwe online marketeer kan de schakel zijn tussen je product of dienst en je doelgroep. Gebruikerservaringen vertalen in betere producten en diensten.

Kennis en tijd
Online media bieden kansen om veel te bereiken met een klein budget. Het belangrijkste bij online marketing is tijd en kennis. Snel schakelen en finetunen, dat is de kern. Een goede online marketing gaat ook verder dan 5 werkdagen per week. Je klanten zijn 7 dagen per week online en vragen elke dag aandacht. Luisteren en informeren. Online aanwezig zijn wanneer je klant dat ook is. Dat vraagt tijd maar ook kennis van de media en markt.

Wat kan je verwachten van de nieuwe online marketeer?
De nieuwe marketeer kan zowel een folder ontwerpen en opmaken als de tekst schrijven en de foto’s bewerken. De marketeer weet hoe SEO en SEA gebruikt kunnen worden en hoe de statistieken van onder andere je site geanalyseerd kunnen worden. Kennis van HTML, CSS en via een CMS een goede site kunnen bouwen. Het schrijven van een goede online strategie en helpen bij het uitvoeren ervan. De klant centraal stellen en in contact staan met de doelgroep via Social Media.

Samenwerken
Dit zijn vaardigheden die in het verleden verspreid waren over allerlei afdelingen maar nu door één persoon uitgevoerd kunnen worden. De nieuwe online marketeer kan goed functioneren naast de bestaande specialisten. Los van de traditionele paden maar wel ondersteund door de verschillende afdelingen. Door deze marketeer de kans te geven te innoveren wordt het bedrijf interessanter. Behoud de specialisten maar zorg ook voor innovatie. Innoveren gaat vaak makkelijker en sneller wanneer minder schijven nodig zijn om een iets goed te keuren. Laat de online marketeer vrij opereren en experimenteren. Dat helpt om anders te denken en nieuwe inzichten te krijgen.

Delen
Het leuke van deze combinatie is dat je nauw betrokken bent bij het gehele online proces. Door belangrijke blogs en sites te volgen leer je steeds meer over de online mogelijkheden en tools. Elke dag openstaan voor nieuwe trends en ontwikkelingen. De full stack marketeer biedt een mooie aanvulling op de bestaande disciplines. Delen van kennis en ervaringen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van online marketing? Neem gerust contact op.