In een eerdere blog had ik het al even over landingspagina’s. Dat zijn pagina’s die optimaal geschreven en ingericht zijn voor een bepaald onderwerp waar je op gevonden wilt worden. Nu lijkt het het maken van een succesvolle pagina redelijk eenvoudig maar ik zie geregeld dat webmasters snel afhaken of te weinig tijd besteden aan het maken van zulke pagina’s.

Landingspagina’s zorgen er met name voor dat je gevonden wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat je site gevonden wordt op de woorden waar je potentiële klant op zoekt. Het is dan ook vooral zoeken, lezen, testen, wachten, bijschafen en leren.
Waar en hoe zoekt je potentiele klant. Dat is de basis van het succes. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken zal de pagina beter gevonden worden.

Daarbij is het verstandig om meerdere pagina’s te maken met hetzelfde onderwerp maar net weer met iets andere zoekwoorden. Het zit vaak in de details.

Probeer te denken als je klant. Maak ook gebruik van Google en de tools die beschikbaar zijn om woorden te meten. Met name Google geeft je al hints en alternatieven.

Daarbij is de indeling van de pagina zeer belangrijk. Wees niet bang voor een iets langere tekst. Ook al zullen veel mensen je adviseren vooral veel beeld en weinig tekst te gebruiken is het tegendeel waar. Bezoekers willen zelf de informatie kunnen vergaren en zal zelf filteren wat hij of zij belangrijk vindt. Daarbij zorgt de tekst voor de vindbaarheid, niet de afbeeldingen.

Een mooie voorbeeld waarbij het mis ging waren de landingspagina’s van Zwitserleven. Het probleem van die pagina is te vergelijken met het binnen stappen van een winkel en iemand komt direct naar je toe om te vragen of je geholpen wilt worden. Daar is niemand blij mee. De pagina van Zwitserleven gaf de bezoeker geen kans zelf informatie te vinden maar wilde direct de gegevens om contact op te nemen. Fout.
Lees meer over deze pagina op de site van Marketingfacts.

Zorg dat je landingspagina een onderdeel is van de site. Niet apart. De bezoeker klikt graag verder om meer te vinden en te lezen over je product of dienst.

Zou je meer hulp of advies willen bij het maken en opzetten van landingspagina’s? Ik kijk graag met je mee.