In Nederland groeit het aantal webshops gestaag door. Consumenten zoeken via hun smarthone steeds vaker naar producten en diensten. De schermen worden groter, internetverbindingen sneller en webshops meer geschikt voor mobiel. De verkoop van producten via de smartphone gaat inmiddels al snel richting de 15 tot 20% van het totaal. Meer dan we een jaar gelden verwacht hadden.
De groei zal de komende tijd nog harder groeien en steeds meer producten kunnen online besteld worden. Dat betekent dat je als offline winkel niet meer zonder online verkoop kunt. Webwinkels in elke sector zullen de komende tijd nog harder groeien.

Online verkoop werkt anders dan fysiek. Andere regels en een andere manier van online strategie. Kennis en ervaring is daarbij een essentieel onderdeel voor het succesvol maken van een webshop. Van de manier van adverteren tot de juiste betaal- en verzendmethoden.

Nederland telt inmiddels ruim 59.000 webwinkels. Het aantal online shops is in een jaar tijd met 31 procent gestegen en vanaf 2015 zullen er waarschijnlijk meer online dan offline winkels zijn.

Lees het onderzoek op de site van Webwinkelblog.nl

Meer webwinkels dan fysieke winkels in 2015